Ama´r Saloon - Har vi gjort Judas uret? | Højdevangskirken

Højdevangskirken
En kirke for livet

Ama´r Saloon - Har vi gjort Judas uret?

Ama´r Saloon - Har vi gjort Judas uret?

Torsdag d. 20. april 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Højdevangskirken, Irlandsvej 47, 2300 København S
Helge Kjær Nielsen
gratis adgang
Ama´r Saloon  - Har vi gjort Judas uret?

Torsdag den 20. april kl. 19.00

Universitetslektor emeritus. Ansat ved Det Teologiske Fakultet i Århus fra 1969-2006. Underviser ved kurset Teologi for Lægfolk i 40 år Helge Kjær Nielsen holder foredrag om: Har vi gjort Judas uret?
Judas er op gennem kirkens historie af de fleste blevet anset for at være den største synder overhovedet. Han udleverede Jesus til jøderne og dermed til døden. Af mange er han allerede dømt til fortabelse. Foredraget vil handle om det spørgsmål, hvorvidt det voldsomt negative syn på Judas er holdbart. Det skal bl.a. drøftes, om det er rammende at betegne Judas som forræder, og om han handlede af fri vilje. Desuden skal der søges svar på det spørgsmål, om han med sin handling kom i vejen for det, som var Guds vilje, og det, som Jesus anså for at være målet for sin livsvandring. Billedkunsten rummer forskellige tolkninger af Judas. Det vil der blive vist en række tankevækkende eksempler på (adskillige af dem findes i min bog ”Lad stenene ligge. En bog om Judas”). Tilsvarende skal det påvises, at der er forskellige opfattelser af Judas i vore salmer.